Vær bevidst om rytmerne i dig selv og i naturen.

Dette indlæg handler om rytmer, om respekt for kroppen og naturen og om at bruge den energi, som er til rådighed i forhold til rytmerne.

Verden er ikke som den har været. 

Heldigvis.

Vores måde at være her på har i mange år været meget ensidig. Jeg blev født ind i en tid, hvor effektivitet begyndte at blive populært. En tid hvor plastik var det nye sort, hvor kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet, hvorefter familierne hurtigt ikke længere kunne leve af een indtægt. Alt er gået hurtigere, blevet større og er flyttet længere væk. Vi har fjernet os fra naturen, udnyttet hende og glemt, at vi er en del af naturen.

Uden naturen var vi her ikke. Uden planterne, insekterne, fuglene og dyrene var vi her ikke. Uden solen, månen og stjernerne var vi her ikke.

Men uden os vil naturen stortrives og finde tilbage til sin balance.

I takt med udviklingen af det teknologiske samfund har vi sådan overordnet set mistet kontakten med årstidernes gang, med kroppens rytmer og med andre naturlige cyklusser i livet. Vi arbejder mest i den mørke tid, hvor kroppen har mere brug for hvile og hvor energien er indadvendt. Vi sidder inde hele dagen, mange sidder foran en computerskærm. Vi er låst fast i kunstigt fastlagte måneder og årstider, som er lidt skæve i forhold til Moder Naturs rytmer. Efterhånden har vi også mistet ugens rytme med hverdage og hviledag(e).

Uden rytmer mister vi fornemmelsen af vores krop og vi bliver drænede. Adrenalinen pumper, vi mangler hvile, yin-tid og opladning. Stress og sygdom sniger sig ind.

Alt det er vi ved at ændre på. Det er vi nødt til. Vi vågner op, og en ny bevidsthed fødes. En bevidsthed om, at vi er forbundet med naturens rytmer, med hinanden og med alt, som er – og at vi sammen skaber en sundere, gladere og mere kærlig verden.

Brug månens rytmer i din egen hverdag

Du kan selv tune dig ind på rytmerne og begynde at leve mere i samklang med dem. 

Hvis du er kvinde, kender du din menstruationscyklus på egen krop. Der er dage, hvor vi har energi og dage, hvor vi bare har brug for at være i ro med os selv. Dette helt naturlige behov kan du give credit – og holde fri eller i hvert fald undgå større aktivitet i starten af din cyklus.

Månens faser er en anden ret konkret vejviser, når det kommer til balance og rytmer hen over måneden. 

Ved nymåne er månen skjult, natten er ekstra mørk og stjernerne klare. Energien ved nymåne er perfekt til nye begyndelser, og det er ved nymåne, du kan tage lidt tid til at mærke ind til hvor du er med dine projekter og din proces, og sætte en intention – en retning –  for de næste 4 uger. Mærk din intention, lad den blive en del af din krop, så du kan give den energi.

Tiden fra nymåne til fuldmåne er den aktive fase, hvor du mærker din intention, tager handling på den og åbner dig for at modtage det, du fokuserer på. Det er også i denne periode vi sår frø i urtehaven, da planterne spirer bedst i den tiltagende måne.

Fuldmåne energien er stærk og lyser dig op, så du kan mærke om du er på rette vej, eller du måske skal ændre din kurs lidt.

Fra fuldmåne til nymåne høster du det, du har sået. Tiden er mere til reflektion, og til sige tak og give tilbage til verden, så du igen kan mærke din nye intentioner og så nye frø ved næste nymåne.

Brug denne naturlige rytme, når du planlægger aktiviteter i din business. Hold strategimøder ved nymåne. Sælg større produkter og forløb op mod fuldmåne. Læg mere indadvendte aktiviteter i tiden efter fuldmåne.

Det er en herlig proces, som man kan bruge mange år på at forfine og lære at kende. Start med at være mere bevidst om energien ved nymåne og ved fuldmåne, så du vænner dig til denne livsstil.

Årstider og årshjulet

En anden rytme, jeg selv følger bevidst, er årshjulet.

Vores almindelige årshjul er forår, sommer, efterår og vinter, hvor kalendermånederne bestemmer, hvornår det er hvad.

I virkeligheden følger årshjulet solen, sådan mere præcist. I naturen starter foråret ved forårsjævndøgn, ca. 21. marts. Sommeren starter ved solhverv 21. juni, efteråret ved jævndøgn 21. september og vinteren ved solhverv 21. december.

Ind imellem de fire store årstids-skift ligger fire mindre skift, 1. maj, 1. august, 1. november og 1. februar.

Du kan finde mere info om årshjulet online eller i bøger.

Rytmer i din business

Du kan bruge bevidstheden om årshjulet til at skabe nogle ritualer i dit liv og i din business, som giver dig en fornemmelse af årstidens energi, af de ressourcer der er naturligt tilstede hen over året og af din egen forbindelse med naturens cyklus. Det giver en ny dimension, hvor du kan hente meget energi, visdom og støtte. 

En virksomhed har en cyklus, fra den bliver født, vokser op, ændrer sig, finder sig selv og blomstrer. Der er opture og nedture, ændringer og erfaringer, som skal gøres.

Giv plads til processen og tænk på hele din business som en plante, som vokser op, som skal brug alle årstider, alle månefaser og alle rytmer for at trives. Du er den, som gøder og vander, nurser, lytter og handler på det hele, efterhånden som det er parat.

Nøglen: Mærk efter, respekter dine rytmer og åbn dig for samarbejde med den energi, der er til rådighed.

Naturen lærer os at mærke efter, lytte og åbne hjertet.

Det er kvaliteter, som vi alle sammen har brug for at integrere i vores liv, så vi kan skabe en ny og mere kærlig, forbundet og respektfuld verden. Så vi kan gå fra vanen med alt for meget handling, action, yang og komme over i en bedre balance, hvor yin og yang skifter, hvor handling følges af indre nærvær og hvor hjertet leder vejen.

Gaven lærer dig at handle, når energien er med dig – og at hvile, når det er optimalt at lade op. 

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies.  Læs mere