Hvorfor skal jeg nu have SSL certifikat?

De nyeste anbefalinger fra Google handler om sikkerhed med SSL certifikat.

SSL certifikatet gør det muligt at skifte fra http://dinhjemmeside.dk til https://dinhjemmeside.dk.

I den forbindelse kan du slå to fluer med et smæk:

  • Du kan skabe tryghed hos dine besøgende på hjemmesiden – gratis eller meget billigt
  • Du kan få bedre placering på Google – helt gratis ved samme lejlighed

Hængelåsen i browseren viser om siden har SSL certifikat

Har du lagt mærke til, at din hjemmeside – og hjemmesider generelt – er begyndt at have en hængelås eller et ! symbol oppe i browseren, der hvor hjemmesidens adresse står? Det skyldes nye standarder omkring sikkerhed på hjemmesider -fra Google.

Sådan her ser det ud i browseren, når man ikke har SSL på en WordPress hjemmeside:

Hjemmeside uden SSL certifikat

Og sådan her ser det ud i browseren, når hjemmesiden harSSL certifikat og https er aktiveret:

Hjemmeside med SSL certifikat

Måske har du også bemærket, at nogle hjemmesider har et sort hængelås symbol øverst ved navnet, når du ser dem på en mobil?

SSL certifikat mobil

Hængelåsen viser, at hjemmesiden har det ekstra sikkerhedslag, som hedder SSL. Samtidig kan du se, at der står https://dinhjemmeside.dk i stedet for http://dinhjemmeside.dk Det ekstra S viser, at hjemmesiden har SSL laget aktiveret.

Nu skal alle hjemmesider med login have SSL certifikat

Tidligere var det næsten kun hjemmesider med webshop og direkte betaling inde på siden, samt hjemmesider som håndterer særligt følsomme personoplysninger, som havde SSL sikkerhedslaget på. Men siden 2014, hvor Google kom med nye standarder for sikkerhed online, har flere og flere “almindelige” hjemmesider fået den grønne hængelås.

Ved årsskiftet strammede Google op på det med sikkerheden, så alle http hjemmesider, som håndterer adgangskoder og kreditkort opfattes som usikre.

Dette gælder også vores WordPress hjemmesider, som jo har en login formular. Google anbefaler os at skifte til https:// – altså anskaffe og aktivere et SSL certifikat på alle WordPress hjemmesider.

Hvad står SSL for?

SSL står for Secure Sockets Layer. Certifikatet indsætter et krypteret (kodet) link mellem din hjemmeside server (der hvor dine WordPress filer ligger) og brugerens browser (der hvor man ser din hjemmeside). Dette gør at alle dataoverførsler bliver private.

Det betyder sådan set ikke så meget i praksis, hvis du bare har en almindelig WordPress hjemmeside eller blog, hvor brugerne ikke skal logge ind eller betale.

Men alligevel kan det anbefales at skifte, da man ellers får advarslen i browseren hvor det står “Din forbindelse til dette website er ikke sikker“. Fremover kan det være, at Google sætter en mere tydelig advarsel ind med en rød trekant med udråbstegn. Og det er et skidt signal at sende.

Undgå det her i fremtiden – skift til SSL og https allerede NU:

Hjemmeside uden SSL certifikat - not secure

Er det dyrt og svært at skifte til HTTPS?

Det behøver ikke koste dig noget, og det er ikke ret svært at skifte til https://

Der er tre forskellige niveauer af SSL certifikat, og de fleste kan nøjes med den enkle løsning, hvor selve domænet bliver valideret. Det hedder DV.

Der er to andre niveauer, OV (organisations validering) til mindre webshops med betaling inde på siden og EV (Udvidet validering) til større webshops og med personfølsom udveksling.

Rigtig mange webhoteller (og flere og flere) tilbyder GRATIS SSL certifikat (DV) på dit domæne. Det koster dig dermed ikke noget at få certifikatet.

Hvordan får jeg så et SSL certifikat?

Der er to steps, når du vil skifte til https med et SSL certifikat.
Hvert step har et par variationer.

1. Installere et SSL certifikat på dit domæne

Det første du skal gøre er at tjekke, om dit webhotel tilbyder gratis SSL certifikat. Hvis det gør, kan du ganske enkelt aktivere det.

Hvis ikke dit webhotel tilbyder gratis SSL har du tre valg:

  • Du kan vælge at skifte webhotel. Det indbefatter så, at du skal tage en backup af alle filer og database på nuværende webhotel og flytte det til det nye webhotel.
  • Du kan vælge at betale for SSL certifikatet hos dit nuværende webhotel. Dermed får du en udgift, men slipper for at flytte.
  • Du kan kontakte dit webhotel og høre, hvornår de vil tilbyde gratis SSL og vente, til de er klar, hvis det er indenfor rækkevidde.
2. Sætte WordPress op til https

Når du har aktiveret SSL på webhotellet, skal du sætte selve WordPress hjemmesiden op, så dine adresser ændres fra http://dinhjemmeside.dk til https://dinhjemmeside.dk

Der er nogle tekniske steps, som skal tages. LAD ENDELIG VÆRE MED BARE AT ÆNDRE FRA HTTP til HTTPS INDE I KONTROLPANELELET!!!  Så kan du nemlig ikke logge ind bagefter.

Men fortvivl ikke: Der findes et lille plugin, som gør alt arbejdet med at skifte til https for dig.

Det hedder Really Simple SSL og du kan hente det her

Du installerer plugin´et og følger vejledningen (på engelsk). Og hokus, pokus, så har du en sikker https hjemmeside, som skaber tryghed når folk besøger din hjemmeside og du kommer lidt højere op i Google.

Her er min aktuelle liste over gratis SSL webhoteller.

Her er en liste over de webhoteller, som jeg ved tilbyder gratis SSL. Listen er sikkert ikke komplet, så tjek dit eget webhotel, før du overvejer at skifte.

Listen er fra marts 2017, så tjek om dit webhotel er begyndt at tilbyde gratis SSL siden jeg skrev dette indlæg.

One.com

Unoeuro.com

i123.dk

Surftown

WPhosting

CHosting

Brug for hjælp til det med SSL certifikatet?

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål vedrørende SSL certifikater eller ønsker hjælp til at sætte det op på din hjemmeside.

Ny overskuelig Simplero opstarts løsning

Hvis du er relativt nyopstartet solo selvstændig indenfor coaching, terapi og healing - som de fleste af mine kunder er - vil du sikkert gerne kunne sælge online produkter Jeg bruger selv Simplero til alt, hvad der har med online kurser at gøre. Det gør jeg fordi, det...

Rytmer giver ro, rammer og dybde i hverdagen som selvstændig

Vær bevidst om rytmerne i dig selv og i naturen. Dette indlæg handler om rytmer, om respekt for kroppen og naturen og om at bruge den energi, som er til rådighed i forhold til rytmerne. Verden er ikke som den har været.  Heldigvis. Vores måde at være her på har i...

Opbyg et netværk og brug det

Bliv del af et fællesskab og brug dit netværk Som solo selvstændige har de fleste en relativt ensom hverdag. Du har mange ting, som skal gøres i din business og det er dig, der gør de fleste af dem. Du betjener kunderne og hjælper klienterne. Du står for den daglige...

Skab din egen grafik og definer dit brand

Hvor får jeg lavet et logo? Det spørgsmål har jeg ofte fået stillet af nystartede solo selvstændige, når de har booket mig til at hjælpe med hjemmesiden. Spørgsmålet er sådan set rigtig godt. Et logo gør dig genkendelig og er en enkel og fin måde at skabe det, man...

Kreativ problemløsning og YIN tid

Brug dit kreative sind til at finde svar på dine udfordringer. En udfordring for mange selvstændige er, at vi tror at vi skal være effektive, målrettede og aktive døgnet rundt for at lykkes med vores projekt. Det er noget, vi har lært "hjemmefra", da det er den måde,...

Optimer energien i dit workspace

Dine fysiske - og energimæssige - omgivelser er et område,  hvor du selv kan gøre en masse, for at hente gratis overskud. Det kan siges kort: Dine omgivelser kan støtte dig. De kan også dræne dig.  Det har jeg faktisk skrevet en hel bog om (Rum til Livsglæden - Joyful...

Spirituel praksis som solo selvstændig

En daglig spirituel praksis er virkelig givende, både som selvstændig, spirituel iværksætter. Og det hele taget, som mennesker på Planet Earth i denne vilde, transformerende tid. Problemet er ofte, at tvivl, usikkerhed og manglende fokus let kan dominere hverdagen. Vi...

Hvad er vigtigst omkring hjemmeside

En hjemmeside som giver dig ro i maven Hjemmeside erfaringer  Din hjemmeside er stedet, hvor du samler al info om det, du tilbyder, så man let kan finde det, man søger. Uanset hvor meget, du kommunikerer via de sociale medier, har du brug for en helt almindelig...

Autentisk business

Find dit mod frem og vis verden, hvem du er.  Det modsatte af at være autentisk er At forsøge at være som andre og gemme dig selv væk. Du tror ubevidst, at du skal ligne eller lægge dig op ad et ideal eller en bestemt person, for at få succes og tiltrække kunder. At...

Kreativ business plan

Skab en kreativ og fleksibel business plan. Du har sikkert hørt det før. Det med, at vi skaber vores egen virkelighed. Det gælder i alle aspekter af livet, privat, personligt og i dit arbejdsliv. Det du fokuserer på, vil vokse. Det du tænker på, vil vokse. Jo stærkere...

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies.  Læs mere