Google har fokus på brugervenlighed – og en popup boks kan være alt andet end venlig

Stop popups på mobil og tablet

Den her popup boks er ikke længere aktiveret på mobil- og tablet visning på min hjemmeside. Google straffer dig nemlig, hvis du din side har en popup boks, som dækker for indholdet.

Google slår ned på popup boks på mobil og tablet

Fra 10 januar 2017 straffes hjemmesider, som har en popup boks i mobilvisnings layoutet. Grunden er ganske enkelt, at sider med en stor popup boks giver en dårligere brugeroplevelse på små skærme.

Google har generelt fokus på, at hjemmeside ejere og webudviklere fokuserer på at gøre livet lettere for de mennesker, som skal læse vores indhold. Derfor kommer Google jævnligt med nye retningslinjer for hjemmesider, og de “straffer” os, hvis vi går imod disse retningslinjer. Straffen er enkel og effektiv: Dårligere placering i søgeresultaterne.

Samtidig har hjemmeside ejere og markedsføringseksperter som oftest fokus på, hvordan de kan få solgt en masse varer og skabt god omsætning. Derfor udvikler markedsføringsfolk kreative måder, hvor de kan få forbrugere/brugere/dig til at købe mere.

Tilbyder du nyhedsbrev tilmelding med en freebie i en popup boks?

I en årrække har popup bokse været et rigtig godt middel til at sælge mere, både direkte og ved at tilbyde gratis gaver, når man tilmelder sig en nyhedsliste og dermed bliver en top prioritets potentiel kunde i firmaet.

Rigtig mange af os har indtil nu haft en freebie, som man får, når man tilmelder sig nyhedsbrevet.

Mobilvisninger er i overtal

Samtidig er antallet af besøg på et website fra mobil og tablet nu over 50% af alle visninger, og dette tal er stigende. De fleste, som besøger din hjemmeside sidder med en mobil, og har dermed en forholdsvis lille skærm til rådighed. De ser din hjemmeside OG DIN POPUP BOKS på den lille skærm, og i mange tilfælde dækker popup boksen for det, som står på hjemmesiden.

Og endnu værre er det, at man mange gange har svært ved at få boksen klikke væk igen på en mobil.

Jeg ved ikke med dig, men jeg syns det er virkelig irriterende med sådan en stor popup boks, og jeg går som regel helt væk fra en hjemmeside, som har sådan en popup løsning kørende, hvis jeg sidder med min iPhone (Hvilket jeg ofte gør, når jeg browser rent privat).

Hvad gør du i stedet for popup boks på mobil?

Med Googles sans for brugervenlighed er det en naturlig udvikling, og der er ingen grund til panik i den anledning. Hvis du plejer at få tilmeldinger til nyhedsbrevet via en popup boks, kan du i stedet arbejde med en god mobilegnet landing page, hvor du giver læseren noget værdifuld info, som gør at de får lyst til at melde sig eller købe dit produkt.

I stedet for en popup boks kan du bruge call-to-action knapper, som kalder på læserens interesse, og du kan bruge lækre og indbydende formularer direkte på hjemmesiden, i stedet for en popup boks.

På den måde kan man stadig få samme effekt, som en popup boks giver, men man slipper for at den dækker for resten af hjemmesiden – og man slipper for at blive straffet af Googles nye algoritme.

Definitionen på forstyrrende popups er, at de dækker for indholdet på hjemmesiden og at de skal klikkes væk, for at vise det, som står på siden. Oftest med et lille X i øverste højre hjørne.

 Du kan læse Googles officielle meddelelse om mobilpopups her.

Ændring af din nuværende popup boks

Der er mange plugins og systemer til popup bokse. De bedste af dem har en mulighed for at vælge, om din popup vises på mobiler, tablets og computer. Her skal du bare vælge mobil og tablet fra.

Hvis din popup løsning ikke giver dig mulighed for at vælge, vil jeg anbefale, at du skifter til et plugin, som har den ønskede fleksibilitet.

Jeg bruger selv PopupAlly fra AmbitionAlly. Det er et enkelt plugin, som giver gode muligheder og er udviklet af en kreativt makkerpar, som laver gode, enkel og brugervenlige plugins til WordPress.

PopupAlly kan indstilles til kun at vise popups på computere og du kan også bruge det til at lave flotte tilmeldingsbokse og call-to-action knapper både til widgets og til at lægge ind direkte på en side eller i et indlæg.

Tjek WordPress plugins for andre popup boks plugins. Jeg har tidligere brugt et andet godt plugin til markedsføring kaldet Thrive Leads. Dette er lidt mere kompekst end PopupAlly, men kan klart anbefales.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du stopper din popup på mobiler, vil jeg foreslå, at du starter med at deaktivere din popup boks helt efter 10. januar 2017, indtil du har fundet en ny markedsførings strategi.

Info om partnerlinks
Jeg vil lige gøre dig opmærksom på, at indholdet indeholder partnerlinks. Det koster dig ikke ekstra og jeg håber at du vil bruge mine links, tak. Jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv kan stå inde for ? 
PopupAlly - det venlige popup plugin til WordPress

Ny overskuelig Simplero opstarts løsning

Hvis du er relativt nyopstartet solo selvstændig indenfor coaching, terapi og healing - som de fleste af mine kunder er - vil du sikkert gerne kunne sælge online produkter Jeg bruger selv Simplero til alt, hvad der har med online kurser at gøre. Det gør jeg fordi, det...

Rytmer giver ro, rammer og dybde i hverdagen som selvstændig

Vær bevidst om rytmerne i dig selv og i naturen. Dette indlæg handler om rytmer, om respekt for kroppen og naturen og om at bruge den energi, som er til rådighed i forhold til rytmerne. Verden er ikke som den har været.  Heldigvis. Vores måde at være her på har i...

Opbyg et netværk og brug det

Bliv del af et fællesskab og brug dit netværk Som solo selvstændige har de fleste en relativt ensom hverdag. Du har mange ting, som skal gøres i din business og det er dig, der gør de fleste af dem. Du betjener kunderne og hjælper klienterne. Du står for den daglige...

Skab din egen grafik og definer dit brand

Hvor får jeg lavet et logo? Det spørgsmål har jeg ofte fået stillet af nystartede solo selvstændige, når de har booket mig til at hjælpe med hjemmesiden. Spørgsmålet er sådan set rigtig godt. Et logo gør dig genkendelig og er en enkel og fin måde at skabe det, man...

Kreativ problemløsning og YIN tid

Brug dit kreative sind til at finde svar på dine udfordringer. En udfordring for mange selvstændige er, at vi tror at vi skal være effektive, målrettede og aktive døgnet rundt for at lykkes med vores projekt. Det er noget, vi har lært "hjemmefra", da det er den måde,...

Optimer energien i dit workspace

Dine fysiske - og energimæssige - omgivelser er et område,  hvor du selv kan gøre en masse, for at hente gratis overskud. Det kan siges kort: Dine omgivelser kan støtte dig. De kan også dræne dig.  Det har jeg faktisk skrevet en hel bog om (Rum til Livsglæden - Joyful...

Spirituel praksis som solo selvstændig

En daglig spirituel praksis er virkelig givende, både som selvstændig, spirituel iværksætter. Og det hele taget, som mennesker på Planet Earth i denne vilde, transformerende tid. Problemet er ofte, at tvivl, usikkerhed og manglende fokus let kan dominere hverdagen. Vi...

Hvad er vigtigst omkring hjemmeside

En hjemmeside som giver dig ro i maven Hjemmeside erfaringer  Din hjemmeside er stedet, hvor du samler al info om det, du tilbyder, så man let kan finde det, man søger. Uanset hvor meget, du kommunikerer via de sociale medier, har du brug for en helt almindelig...

Autentisk business

Find dit mod frem og vis verden, hvem du er.  Det modsatte af at være autentisk er At forsøge at være som andre og gemme dig selv væk. Du tror ubevidst, at du skal ligne eller lægge dig op ad et ideal eller en bestemt person, for at få succes og tiltrække kunder. At...

Kreativ business plan

Skab en kreativ og fleksibel business plan. Du har sikkert hørt det før. Det med, at vi skaber vores egen virkelighed. Det gælder i alle aspekter af livet, privat, personligt og i dit arbejdsliv. Det du fokuserer på, vil vokse. Det du tænker på, vil vokse. Jo stærkere...

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies.  Læs mere